neděle 13. dubna 2014

Super pátek :)


V pátek jsme byli spolu s Vojtíkem po dlouhé době a přemýšleli jsme co si tak asi uděláme.

Tak jsme si koupili časopis o domečkách, protože si o tom moc rádi povídáme a dozvídáme se různé věci do budoucna. Zároveň jsme přemýšleli v krámě co si uděláme dobrého k večeři.
No mě napadlo, že jsem už dlouho chtěla zkusit zapečená rajčátka s mozzarellou. Vojtík si koupil sýrový salát s pikantním česnekem a kuřecí šunčíčku a k tomu všemu koupil velkou francouzskou bagetku.
Pak jsme přijeli a odpoledne nám strašně rychle uteklo, ani minutu jsme se nenudili :) Pak nadešel večer a my jsme se šli pustit do večeře, recept na zapečenou mozzarelku s rajčaty:


Připravili jsme si skleněný pekáček a pokapali ho trochou olivového oleje. Pak jsme si nakrájeli asi 3 větší rajčata a 2 mozzarelly. Naskládali jsme to na střídačku - rajče, mozzarella, rajče mozzarella. A takhle dokud jsme nenaplnili celý pekáček. Navrch jsme to ještě trochu pokapali olivovým olejem. Pak jsme to okořenili italským kořením a trochou bazalky. Dali jsme to do předehřáté trouby na 200°. Nesolili jsme, osolí se to, až to bude hotové. Pak jsme to asi po 15 minutách vyndali a vyliili opatrně přebytečnou vodu co vytekla ze sýra. A osolili to. Vypadalo to nádherně, ale já chytrá to chtěla celý vyklopit na talířek. Bohužel to nebyl dobrý nápad a na talíři to nevypadalo moc hezky, ovšem chuťově jsem si moc pochutnala.
Holky, ale klukům se tím moc nezavděčíte :D Proto si Vojtík udělal svojí verzi.
Udělal si jak vidíte na obrázku, obložený talíř, který se mu taky moc povedl.

Parádně jsme se nabaštili. A byl to moc fajn den, už se těším na další <3      Vé.






Žádné komentáře:

Okomentovat