středa 9. října 2013

Interesting places - 2 :))

Jak jsem slíbila, že sem budu přidávat zajímavá místa, která stojí za navštívení nebo alespoň za zmínku, a které by jsme moc rádi navštívili, tak sem dnes jich ještě pár přidám :)

První je Machu Picchu jsou to vlastně ruiny předkolumbovského inckého kultovního města v peruánských Andách. Nacházejí se na horském sedle 400 metrů nad řekou Urubamba v nadmořské výšce 2430 m n. m., asi 80 km severozápadně od Cuzca. (zdroj je wikipedie :) - zase tak moc toho nevím :D ). Musí to být opravdu nevšední zážitek, který se musí pamatovat celý život! 


Další místo ze kterého híří historie sama, se nachází v Řecku a to konkrétně v Athénách- Akropolis. Akropole byla vybudována ve starověku, zejména mezi 13. a 5. stol. př. n. l. a tvořila dlouhou dobu politické, náboženské i kulturní centrum starověkého Řecka. Monumentální stavba byla postavena na výrazném skalním pahorku a spolu se svým hlavním chrámem - Parthenonem - dodnes tvoří hlavní dominantu města. Pro svou mimořádnou historickou hodnotu byla roce 1987 zapsána na Seznam světového dědictví UNESCO. (zdroj opět wikipedie. :) ).


Další místo vymyslelo moje zlatíčko, který se zajímá o mayskou a aztéckou kulturu a moc by chtěl navšívit Mayské město Palenque: Palenque je mayská archeologická lokalita, nalézající se v blízkosti řeky Usumacinta v mexickém státě Chiapas. (wikipedie :) ) Musí to tam být opravdu nádherné! :) 




No a pokračování bude až příště :)) Jsem po dnešku celkem znavená a už se těším do pelíšku, ale tak kdo taky ne, v tomhle pošmourném podzimním počasí. Asi nejlepší by bylo, kdyby si každá slečna ukradla svého přítelíčka do postýlky, uvařili si společně čajíček a věnovali se sami sobě <3

Tak se tu dneska zatím mějte, dobrou noc :)

                                                                                        Vé.

Žádné komentáře:

Okomentovat